İzmir Ceza Avukatı Barış KETBOĞA, müvekkillerinin kendisine en çok yönelttiği soruları cevaplamıştır.
Avukata soru sormak ücretli midir?
Avukata soru sormak ücretli olmamakla beraber hukuki danışmanlık hizmeti alındığı durumlarda bu hizmete karşılık gelen her yıl TBB tarafından belirlenen yasal ücretin ödenmesi gerekmektedir.
İzmir’in en iyi ceza avukatları danışmanlık ücreti almaktadır.
Hukuki danışmanlık alınmayıp dava açmaya ihtiyaç duyulan hallerde de hukuki danışmanlık ücreti ödenir mi?
Doğrudan dava açılacak bir durumun mevcut olduğu hallerde hukuki danışmanlık ücreti ödenmesi gerekmemektedir. İzmir’in en iyi ceza avukatlarının bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.
İzmir Ceza Avukatına Sık Sorulan Sorular
Her davanın masrafı aynı tutarda mıdır?
Her davanın masrafı aynı olmamaktadır. Davanın türüne, ne kadar sürede sonuçlanacağına ve yapılması gereken işlemlere göre dava masrafları değişiklik göstermektedir. İzmir avukatları masraflar konusunda dikkatli davranmaktadır.
İzmir’de ceza davalarına bakan avukatlar arasında büyük tecrübe sahibi olan Av. Barış KETBOĞA ceza hukuku davalarına hakimdir.
Avukatlık ücreti ilgili dava bittikten sonra karşı taraftan alınabilir mi?
Yasal olarak avukatlık ücretinin dava sonunda karşı taraftan alınması mümkün olmakla birlikte mahkeme, vekalet ücreti adı altında yapılan avukatlık masrafını karşı tarafın ödemesine de karar verebilmektedir.
Dava açıldıktan sonra karşı tarafla anlaşmak mümkün müdür?
Her dava açısından davanın açılması sonrasında karşı tarafla uzlaşarak davadan vazgeçilmesi mümkün değildir. Bu durum özellikle ceza davaları iççin geçerlidir. Kamu davasının açılmasının ardından şikayet geri alınsa dahi kovuşturulmaya devam edilecektir.
Kişilerin avukata verdiği bilgiler gizli kalır mı?
Avukat ve müvekkil gizliliği kapsamında, müvekkil tarafından avukata verilen her bilgi sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde kesinlikle gizli tutulacak olup üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.
Vekaletname nasıl çıkartılır?
Dava açılabilmesi veya takip yapılabilmesi için hukuki destek almak isteyen kişinin ilgili avukata bu işlemleri onun adına yapabilmesi için vekaletname vermesi gerekmektedir. Yurtiçinde yaşayan Türk vatandaşları için vekaletname çıkartma yetkisi noterlere verilmiştir. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ise noter veya konsolosluklardan vekaletname çıkartabilmektedirler. Vekaletnamenin verilebilmesi için kişinin yanında pasaport veya nüfus cüzdanı ve 2 adet resim bulundurması gerekmektedir.
Açılması istenen dava çeşidine göre çıkarılacak vekaletname türü değişiklik gösterebilmektedir.. Örneğin tanıma / tenfiz davası ve boşanma davası açılabilmesi için resimli boşanma vekaletnamesi gerekmektedir. Diğer davalar için çıkarılacak vekaletnameler ise ahz-u kabz yetkisi içeren genel dava vekaletnamesidir. Vekaletname bilgileri için internet sitemizi ziyaret edebilir yada iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
Dava açarken ne kadar ödenmesi gerekmektedir?
Dava açılırken ödenmesi gereken masraflar davanın çeşidine, avukatla anlaşılıp anlaşılmamasına, anlaşılan avukat ile nasıl anlaşıldığına göre değişiklik gösterebilmektedir. Dava masrafları her yıl Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup bazı davalarda nisbi yani dava değerine göre harç yatırılması gerekirken, bazı davalarda ise maktu yani dava değeri ne olursa olsun sabit harç yatırılmaktadır. Dava masraflarının içerisinde avukatlara ödenen avukatlık ücreti, Türkiye Barolar Birliği’nin her yıl belirlediği asgari ücret tarifesine tabidir. Avukatların müvekkilleri ile söz konusu tarifeden aşağıda ücret ile anlaşması yasaktır.
Açılmış olan dava ne kadar sürer?
Ülkemizde mevcut derdest dava sayısının fazlalığı, hakim, savcı vb. adliye personelinin yetersizliği ve adalet sistemimizdeki eksiklikler sebebiyle açılan davalar kısa sürede çözülememektedir. İlgili yasalara, usul ve esasa ilişkin kurallara tamamıyla hakim bir avukat ile çalışmak bu şüphesiz ki bu süreci kısaltmak için önem arz etmektedir. Başta tanıma tenfiz davaları, internetten haber kaldırma davaları, anlaşmalı boşanma davaları, iş hukuku davaları fazla teknik detay içermesi ve uzmanlık gerektirmesi sebebiyle ancak işinde uzman ve tecrübeli bir avukat ile kısa sürede sonuçlandırılabilecek davalardır.
Kişiler hukuki sorularına nasıl yanıt alabilir?
Hukuki problemlerin çözümü için tecrübeli bir avukat ve hukuk bürosu ile çalışmak oldukça önemlidir. Hukuki alandaki uyuşmazlıklarınız ve bunlara ilişkin sorularınız için bize ulaşabilir, tüm problemlerinizi avukatlarımıza danışarak giderebilirsiniz. Boşanma, ceza, iş hukuku avukatlarımız 24 saat hizmetinizde olup sorularınızı cevaplamaktadır. Avukatlarımıza sorduğunuz sorular 24 saat geçmeden e-mail aracılığıyla yanıtlanmakta olup bu cevaplar, hukuki tavsiye niteliği taşımamaktadır. Avukata soru sorulması ile , soruyu soranla cevaplayan arasında avukat-müvekkil ilişkisi kurulmamaktadır. Hukuki danışmanlık almak istemeyen kişiler makalelerimizin altındaki yorum yap bölümünden de sorularını sorabilmektedir. Online avukat hizmetimiz ile artık avukat arama ihtiyaçlarınızı daha kolay karşılayabileceksiniz.
Davalara avukat tutmak zorunlu mudur?
Türk hukuk sisteminde bazı zorunlu durumlar hariç avukat tutmak mecburiyet haline getirilmemiştir. Kişiler, davalarını kendi açarak süreci takip edebilmektedir. Ülkemizde mevcut gerekli şartları sağlayan her avukat her dava sürecine vekil olup müvekkilini temsil edebilmektedir. Buna hukuki herhangi bir engel yoktur. Fakat ilgili alanda tecrübeli ve uzman bir avukat ile çalışmak lehinize olabilecektir.Tüm detaylara ve aklınızda bulunan sorulara cevap bulmak için İzmir Boşanma ve Ceza Avukatı AV. RAHMİ BARIŞ KETBOĞA ile görüşebilirsiniz.